Almanya için Vize – Uzun Süreli Vize Genel Bilgiler

Paylaş

Yayınlanma Tarihi

18.01.2024

Görüntülenme Sayisi

512 kez okundu

Bir kişi almanyada 3 aylık süreyi geçecek şekilde bir amaç için kalmak istiyorsa mutlaka Almanya ulusal vizesi (national visium ) a başvurması gerekmektedir.

Almanya için ulusal vize yani d tipi vize genelde 3 aylık verilmekte olup , bazen 12 aya kadar süre verildiği görülmüştür.

Genelde bu vizenin veriliminde karar verecek yetkili merci alman yabancılar dairesidir.

Girişten sonra vize ile en kısa zamanda almanyada ikamet edilen yerdeki yabancılar dairesine oturum izni için başvurulması gerekmektedir

Almanya Ulusal vizesine kimler başvurmalıdır?

Vatandaşı olduğunuz ülkeye göre , almanya ulusal vizesine başvurmanız gerekebilir yada vizesiz şekilde almanyada kalabilirsiniz.

Avrupa birliği ülkelerinin vatandaşlarının yanında ayrıca İzlanda , Norveç , Lincesstayn ve İsviçre Vatandaşları , almanyada girerken 1985 yılında yapılan schengen anlaşması baz alınarak almanyaya giriş için vizeye ihtiyaç duymazlar

ayrıca buna ek olarak

  • avusturalya
  • Israil
  • Japonya
  • Kanada
  • yeni zelanda
  • Güney kore
  • Amerika birlesik devletleri

vatandaşları ulusal vizeye başvurmalarına gerek yoktur

Avrupa birliği ve yukarda belirtilen 11 ülkenin vatandaşı olmayan kişiler , amacı ne olursa olsun , mutlaka 3 aylık süreyi geçen süre zarfında almanya ulusal vizesine başvurmaları zorunludur.

Almanya ulusal vize tipleri

bu vizenin tiplerini sıralarken almanya ya geliş amacını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. buna göre bu vize tipi şu çeşitlere sahiptir:

  • Almanya Ulusal Vizesi -. Uzun Süreli çalışma ve iş vizesi - Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya ulusal vizesi - Aile birleşim vizesi - Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya Ulusal Vizesi - Eğitim vizesi - Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya ulusal vizesi - Araştırmacılar ve Bilim adamları için vize Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya Ulusal Vizesi - İş arayanlar için vize -Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya ulusal vizeis - Serbest meslek çalışanı vergi levhası sahibi kişiler için vize -Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya Ulusa Vize - Dil Kursu vizesi -Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya ulusal vize - Öğrenci staj vizesi Daha fazla bilgi için tıkla>>
  • Almanya ulusal vize - Uzun süreli tedaviler için vize - Daha fazla bilgi için tıkla>>

Bu vize tiplerini genel hatlarıyla ele alırsak

Uzun Süreli çalışma ve iş vizesi

Bu vize tipi kalifiye ve eğitimli kişiler için düzenlenmiş olup , alman ekonomisine katkı sağlamak amacıyla dünyanın bir çok yerinden gelen eğitimli elemanlar için verilmete olarak vize tipidir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Aile birleşim vizesi

Almanyada yaşayan ve oturma izni olan kişilerin aile bireyleri almanyadaki ailelerine katılmak adına verilen vizedir.
Daha fazla bilgi için tıkla>>

Eğitim vizesi

Avrupa birliği ülkesi  vatandaşı olmayan ülke vatandaşlarının almanyada yüksek öğrenim ve üniversite eğitimi görmek istediklerinde bu vizeye başvurmaları gerekmektedir.

Bu bize 2 seneye kadar verilebilinir. Bu vizeyi alabilmek için devlet üniversiteyi yada devlet tarafından onaylanmış özel üniversitelerden kabul kağıdı almış olmak gerekmektedir.

Oturum izni verildikten sonra alman yabancılar dairesi öğrencilere dil yeterliliğini gördükten ve değerlendirdikten sonra 120 tam gün çalışma ( günlük 8 saat) yada 240 gün yarım gün (4 saat günlük) çalışma izni verebilmektedir.

Bu vize tipini baz alınarak verilen oturum izni , şartlar yerine getirildiği sürece belli bir süre için uzatılabilinir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Araştırmacılar ve Bilim adamları için vize

İleri derecede kalifiye olan uzmanlar - örnek verecek olursak , bilim adamları , araştırmacılar yada eğitim görevlileri - bu vize tipine başvurabilirler

İş arayanlar için vize

Eğer bir kişi henüz iş bulamadıysa o kişi almanyada iş arama vizesi için başvurabilir. burda dikkat edilmesi gereken önemli konu alman devleti tarafından tanınan yüksek öğretim diplomasına sahib olaması ve iş arama süresinde kendi kişisel geçimini sağlayabileceği kadar maddiyat yeterliliğin olması gerekmektir. iş bulduktan sonra ya eu mavi kart yada almanyada süresiz oturuma on koşulları karşılamak şartı ile başvurabilir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

serbest meslek çalışanı vergi levhası sahibi kişiler için vize

Eğer bir kişi serbest meslek çalışai olarak almanyada mesleğini icra etmek isterse , bu vize tipine başvurması gerekmektedir.

bu mesleği yerine getirecek kişinin bu vizeye başvuru hakkının olabilmesi için ,  başvuran kişinin proje yeterliliğini ispat edebilmesi , kendini maddi anlamda yeterli derecede geçim sağlayabilecek güçte olması ve mesleğini icra edebilmek için yetkili makamlardan alınmış izine sahip olması gerekmektedir.

Eğer başvuran kişi 45 yasından büyük ise , ayrıca emeklilik sigortası yeterliliğinide ispat etmeldir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Dil kursu için vize

Almanya ya 3 ayın üzerinde dil kursu için gelecek kişiler için bu vize tipi gerekmektedir , bu vize ilk etapta maksimum 1 seneye kadar süresi olabilir

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Öğrenci stajı için vize

Eğer avrupa birliği vatandaşı değil iseniz, ve almanyada staj programına katılmak istiyorsanız , önce staj yapacağınız şirketi bulmalı ve bu bulunan yer için Federal çalışma dairesi ( bundesagentur für arbeit) onay vermesi gerekir. İşvereniniz bunun için en kısa zamanda başvurup yukardaki evrakları verdikten sonra süreci en etkili ve kısa zamanda bitirmek için beklemeli , bu tip vize en fazla 12 aylık bir süre için verilir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Tedavi amaçlı vize

Almanya , hasta olup tedavi görmek amaçlı gelen kişiler içinde uzun süreli vize tipine başvuru imkanı tanımaktadır.

Schengen vizesindeki 3 aylık süre bazı tedavilerde yeterli gelmediği için bu vize tipine kişiler , uzun süreli tedavi durumlarında başvurmaları gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için tıkla>>

Almanya ulusal vizesi için başvuruda gereken evraklar nelerdir ?

Schengen vizesine kıyasla , ulusal vizede gereken evraklar daha farklı ve detaylıdır

Uzun süreli kalımlarda genel olarak aşağıdaki evrakları mutlaka vermeniz gerekebilir , buna ek olarak konsolosluk tarafından talep edilen evraklarıda beraberinde vermeniz gerekir. genel olarak standart evrakları ele alacak olursak :

  • Almanya ulusal vize başvuru formu burdan>>>- en azından 2 kere tamamiyle doğru bilgilerle detaylı bilgilerle doldurulmuş şekilde 2 adet aynı form , imzalanmış şekilde - el yazısı da olabilir bunda sorun yoktur
  • Maddi yeterlilik durumunuzu belirten ispat- kalacağınız süre içinde maddi yeterlilik durumunuzu belirten ispat ( almanyada yaşayan birinin sponsorluğu , yada alman bankasında yatırılmış yeterli meblada para - Bu koşulun ölçüsü ise avrupa birliği komisyonu tarafından belirlenmiş günlük ortalama olarak 45 euro civarı kadar kalacağınız süre içinde yeterli paranızın olması gerekmektedir.
  • Kalacağınız yerleri belirten detaylı evraklar - Kira kontratı , hotel reservasyonu , eğer aileniz ve arkadaşınızın yanında kalacaksanız onları kimlik yada pasaport fotokopileri ve onların sizin kalacağınız süre içinde size yeterli yer ve maddi masrafları karşılayabileceğini belirten ispatlar
  • Eğer çalışan iseniz , işvereniniz tarafından yazılmış çalıştığınıza dair belge
  • eğer öğrenci iseniz , üniversiteye kayıtlı olduğunuza dair belge
  • eğer kendinize ait işyeriniz varsa ve vergi levhasıyla işini icra ediyorsanız , resmi dairelerden alınmış bunu doğrulayan belge
  • Medeni durumunuzu belirten belge ( evlilik cüzdanı , eğer çocuğunuz varsa , çocukların doğum kayıt belgesi , eğer eşiniz vefat etmiş ise ölüm belgesi , eğer emekli iseniz , emeklilik kimlik belgeniz

Almanya ulusal vize si için nasıl başvurabilirim?

Öncelikle aşağıdaki şekilde bu işlemi yapmak gerekmektedir

1-Vize başvurusu için ön hazırlık

Formu bulup , doğru şekilde doldurduktan sonra çıktısını alıp gereken diğer evrakları yanına iliştirerek , ve bu evraklar eğer ekstra olarak fotokopisi istenilmediği sürece , orjinal evrakları vermeniz gerekmektedir. eğer evrakların sadece fotokopisini verirseniz başvurunuz reddedilir.

2-Konsolosluktan randevu alın

Eğer konsolosluğun belirtiği yerden randevu yapmaz iseniz , konsolosluklar randevu için belgelerinizi ve başvurunuzu kabul etmezler

3- Başvuru merkezine gitme

Eğer randevunuzu gerektiği şekilde aldıysanız , randevunuzun belirtiği gün ve saatte orda olmanız gerekmektedir. Başvuru merkezi , eğer randevu saatini 10 dakikanın üzerinde gecikme ile gelirseniz , başvuru yapmanıza izin vermezler

4- başvuruyu vermek

genelde başvuru yapmak için süre ortalama 10 dakika süre

ordaki resmi görevli evraklarınızı denetleyip teid edecektir.
bundan ötürü gereken evraklarınızı sıralamasına göre düzgün şekilde daha önceden düzenleyip yanınızda bulundurunuz.

Başvurunuzun kayıda geçilmesi

Başvurunuzun onaylanmasından sonra , başvurunuzda bulunan bilgiler alman konsolosluğunun online veribankasına girilecektir ve bu işleme dair size çıktı şeklinde yazı verilecektir. bu işlem genelde 10-15 dakika arası sürmektedir.

Çıktıyı aldıktan sonra imzalamadan önce mutlaka bilgilerinizi tekrar okuyup doğruluğundan emin olduktan sonra imzalayanız.

Vize başvuru ücretini ödedikten sonra , ödemeyi yaptığınıza dair ayrıca ek bir onay belgesi alacaksınız.

Bıometrik bilgilerin toplanması

belgeler ve başvuru işlemi bittikten sonra , son olarak biötmerik bilgileriniz konsolosluk tarafından alınacaktır. bunlar 10 rakamlı parmak izi taraması olup genelde başvuran kişi adına 7-8 dakika arası süren bir işlemdir.

Bütün bu aşamalar bittikten sonra , başvuru süreciniz tamamlanmış olacaktır. başvurduğunuz konsolosluk sizin adınıza başvurunuzu değerlendirecek , ve buna paralel olarak ayrıca sizden ek belge ve evrak talep etme durumu söz konusu olabilir. bu talep edilen evrakları tam olarak eksiksiz bir biçimde sunmak zorundasınız.

Almanya ulusal vize başvuru formunu doldururken dikkat etmeniz gerekenler

Almanya Ulusal vize başvurusunda , özellikle formu doldururken çok dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

aşağıda bu noktaları sizin için derledir.

  1. Başvuru formunu bilgisayarda doldurun- çoğu diğer ülkelerin konsoloslukları el yazısı başvurusunu kabul ederken ,, alman yetkili kurumları formun mutlaka bilgisayarda doldurulmasını istemektedir, eğer bilgisayarda doldurulmadı ise , formu değerlendirmeye almazlar.
  2. Doğru cevaplar verin- Eğer başvuru formunda yalan beyanda bulunur iseniz , vize şansınızı kaybedebilirsiniz. Eğer formdaki bilgiler , verdiğiniz evraklardaki bilgiler ile uyuşmuyor ve birbirini tutmuyorsa , vizeniz red cevabı alacaktır
  3. Yazım hatalarına dikkat edin - Bir harf yada bir kelime eksikliği yazarken başınıza gelebilecek durumlardandır. ancak alman konsolosluğuna başvururken , çok dikkatli olmanız gerekmektedir. yapacağınız bir harf yada kelime hatası vizenizin reddedilmesine sebep olabilir. bundan dolayı başvuru formunu vermeden önce mutlaka defalarca kontrol edip öyle vermeniz gerekir.
  4. Sizin durumuzun ile ilgisi olmayna bölümleri mutlaka boş bırakın - form üzerindeki bazı sorular sizin durumunuz ile ilgisi olmayan sorular olabilir (örneğin bekarsanız ,eşinizin bilgileri , yada çocuğunuz yoksa çocuk bilgileri gibi vs. ) . bu tip soruların olduğu bölümleri boş bırakın ve herhangi bir yazı yada işaretleme yapmayın.
  5. Başvuru formundan 2 tane yazıcı çıktısı alın - vize randevunuzda evrakları ve formu sunarken konsolosluk bu doldurduğunuz formun 2 tane kopyasını yanınızda bulundurmanızı ister
  6. Her iki çıktıyıda mutlaka imzalayın - çıktısı aldıktan sonra tükenmez yada mürekkepli kalem ile formun sonunda imza atmanız gereken yerleri imzalayın

Alman ulusal vizesinden ne zaman sonuç ile ilgili cevap alabilirim ?

alman ulusal vize başvurusu tam anlamıyla doğru bir biçimde yaptı iseniz , başvurunun değerlendirilip cevap vermesi bazen bir kaç hafta bazen bir kaç ay sürebilir , burda çeşitli kriterler değişkenlik gösterir , konsolosluktaki iş yoğunluğu gibi. ondan ötürü eğer takvimize göre hareket edeceksenin mümkün olduğu en erken süre içinde başvurunuzu gerçekleştirip almanyadaki yapacağınız iş ve planınıza göre zaman kaybı yada yaşamamanız mümkün olabilsin.

ÖNEMLİ UYARI!!!

LÜTFEN DİKKATLİ BİR BİÇİMDE OKUYUNUZ

EN GÜNCEL BİLGİLERİ VE GÜNCEL EVRAKLARI ÖĞRENEBİLMEK İÇİN MUTLAKA YETKİLİ YASAL KONSOLOSLUKLARA BAŞVURUP DANIŞINIZ. SÜREKLİ DEĞİŞEN MEVDUATLAR VE KANUNLARDAN ÖTÜRÜ EN GÜNCEL BİLGİLERİ SİZE VEREBİLECEK YASAL KONSOLOSLUKLAR OLUP TEK YETKİLİ VE VİZENİZ İÇİN KARAR VEREN KURUM , ALMANYA`NIN RESMİ KONSOLOSLUKLARIDIR.

Konsolosluk Internet Sayfaları Linkleri:

Almanya Başkonsolosluğu İstanbul>>>

Almanya Konsolosluğu Ankara>>>

Sitemiz Hakkında Yasal Bilgilendirme

Yurtdisihakkindahersey.com Yasal Bilgilendirme>>

CAPTCHA


0 Yorumlar
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
View all comments